-
Jadłospis na tydzień 22.05-26.05.2023
Śniadanie
Kawa zbożowa z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, ogonówka, jajko gotowane, pomidor, szczypior.II Śniadanie
MarchewkaObiad
Zupa jarzynowa z ziemniakami, klopsy smażone, ziemniaki, brokuły, sok porzeczkowy.Podwieczorek
Bułka mleczna z masłem, herbata owocowo-ziołowa.Śniadanie
Mleko, pieczywo mieszane z masłem, szynka borowego, ser żółty, papryka, ogórek.II Śniadanie
Owoc bananObiad
Zupa barszcz czerwony z makaronem, bitki drobiowe, ziemniaki, surówka z selera, sok cytrynowy.Podwieczorek
Kisiel, ciastka jaglane, sok owocowy.Śniadanie
Płatki zbożowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, dżem, twarożek kanapkowy, rzodkiewka, sałata.II Śniadanie
Owoc mandarynkaObiad
Zupa koperkowa z ziemniakami, karkówka ze śliwką, ziemniaki, buraczki, sok agrestowy.Podwieczorek
Ciasto marchewkowe, woda z miodem i cytryną.Śniadanie
Herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, ser biały, pomidor, ogórek.II Śniadanie
Owoc jabłkoObiad
Zupa rosół z makaronem, ryż na sypko, potrawka z kurczaka, marchewka gotowana, sok z owoców leśnych.Podwieczorek
Jogurt owocowy, biszkopty, sok malinowy.Śniadanie
Bawarka, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka i szczypiorku, twarożek z rzodkiewką, papryka.II Śniadanie
Owoc pomarańczaObiad
Zupa owocowa z makaronem, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty.Podwieczorek
Andruty z dżemem, herbata owocowa.